Így készült a Rókales Alapítvány honlapja

Március elején léptünk kapcsolatba a Rókales Alapítvánnyal, akiknek munkásságát már régóta nagy csodálattal követjük nyomon, mint teszi ezt sok másik 10,000 ember. Kiposztolták Facebook-on, hogy sürgősen kellene nekik egy új honlap, aminek legfontosabb funkciója a rókák mentésének támogatása a webshopon keresztüli eladott termékek segítségével. Ezen felül fontos eleme kellett legyen a honlapnak egy időpontfoglaló rendszer is, amelyet a Rókales Alapítvány rajongói használhatnak arra, hogy foglaljanak egy látogatást a kis rókákhoz.

Az első beszélgetésűnk során már ki is derült, hogy valóban sürgős az új honlap és ez alatt ők maximum 3-4 hétre gondoltak. Ez okozott nekünk némi fejvakarást és kértünk egy napot, arra, hogy át tudjuk gondolni hogyan fogjuk tudni átrendezni a már meglévő projektjeink ütemezését anélkül, hogy azok emiatt megcsússzanak. Miután megszületett a terv, elküldtük ajánlatunkat a Rókalesnek akik nagy örömünkre elfogadták azt.

 

Rókales alapítvány honlap

 

Ezzel meg is indult a munka. Az adott volt, hogy a három fő pillére a honlapnak a WordPress CMS, a WooCoomerce webshop motor és az Elementor Pro honlapépítő szoftver lesznek. 

Két nap alatt meg is született a végleges dizájn ami az ügyfélnek is nagyon tetszett. Igyekeztünk a rókákkal kapcsolatos ésvagy az őket jellemző színeket belevinni a honlap színpalettájába, mindezt úgy, hogy egyik szín se legyen túl domináns és egy áthidaló harmónia jellemezze a honlapot.Emellett fontos volt a Rókales Alapítvány játékos karakterét is megjeleníteni a honlapon. Ebben úgyszintén szerepet játszottak a honlap színei, de a betűtípusok megfontolt kiválasztása is nagyban hozzájárult a játékosság kiemeléséhez.

A honlap struktúrája és aloldali kialakításra is kerültek már az első héten, beleértve egy blog oldalt ahol az alapítvány célja, hogy a rókákról meg tudjanak osztani mindenféle érdekességet. Az aloldalak megépítése után a két fő funkcióra terelődött a figyelem. Először az időpontfoglaló rendszer kellett megoldani, hiszen ez akár már a webshop végleges elkészülése előtt is élesíthető volt. Első lépésként el kellett döntenünk, hogy melyik plugin fogja tudni teljesíteni azokat a feladatokat amiket a Rókales elvárt a foglaló rendszertő. A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenképp ingyenes megoldást kerestünk, ez érthető is, hiszen ügyfelünk egy alapítvány. Sok kutatómunka után a Bookly időpontfoglaló bővítményre esett a választás, amelynek bár van egy fizetős verziója, ami sokkal többet tud mint az ingyenes változat, számunkra feleslegesek voltak ezek az extra funkciók. Miután ezt a plugint is integráltuk és beállítottunk mindent amit kellett, az időpontfoglaló rendszert beágyaztuk a honlapba és már készen is volt ez a feladat is.

A munka java az ez után jött amikor is webshopot kellett elkészítenünk. Miközben vártuk ügyfelünktől a különböző termékfotókat, árakat, variációkat, stb. nem vesztegettük az időt, hanem kiépítettük a webshop pilléreit. Integráltuk a Teya online fizető rendszerét, ezzel lehetővé téve a bankkártyás fizetést. Ezek után kiépítettük a szállítási opciókat a WooCommerce Csomagpontok és Címkék bővítmény ingyenes verziójának segítségével. Beállítottuk a szállítási zónákat, az ingyenes szállítás minimum vásárlási értékét, valamint az opciót, hogy a vásárlók egy térképen választhassák ki a nekik megfelelő csomagpontot, amennyiben ezt a szállítási módot választják. Sok más hasonló lépés kipipálása után már csak a termékek hiányoztak ahhoz, hogy elkészülhessen a webshop is. Mikor megkaptuk a termékekkel kapcsolatos információkat és képeket, elsőként a képeket azonos felbontásra szabtuk valamint csökkentettük a fájlok méretét ezzel is hozzájárulva a honlap gyors működéséhez. Végső lépésként feltöltöttük a termékeket, beállítottuk a termék variációkat, valamint a termék kapcsolásokat. Ezek után már csak a webshop tesztelése maradt hátra. Örömmel fogadtuk, hogy minden funkció úgy működött mint ahogy azt terveztük, úgyhogy élővé tettük a webshopot. 

Végül mindössze 3 hét munka után sikerült a honlapot átadni a Rókales Alapítvány számára. Feszített tempóban dolgoztunk és mindeközben a többi meglévő projektünkkel is haladtunk tovább, de nagyon örültünk mikor a Rókales stáb átvette a honlapot és nagyon nagy hálát fejeztek ki irányunkba amiért ilyen gyorsan, a nullárol felállítottunk nekik egy igényes és jól működő honlapot. Közös utunk a projekt átadásával nem ért véget, hiszen karbantartási szolgáltatásunkkal továbbra is segítjük munkájuk, illetve mint tanácsadók továbbra is próbálunk hozzájárulni online sikereikhez.

more articles